tiistai 2. lokakuuta 2007

Kuvia vaihteeksi

Kuvailu on tänä syksynä jäänyt tähän mennessä vähemmälle, kun töissä on tullut oltua tarpeeksi ja vapaalla taas puuhailtua muita juttuja. Syys on kuitenkin meikäläisen suosikkivuodenaika (toivottavasti se jatkuu taas tammikuulle kuten viime vuonna), joten eilen lähdin Holgan kanssa vähän kiertelemään.

Keli oli hieno, taivas tummanharmaa, tuulta, lehtiä lenteli puissa ja maissa. Siispä Tuusulaan hautuumaalle suuntasin askeleeni ja räpsin muutamia kuvia, kunnes taivaat avautuivat ja piti lähteä poijes. Tänään sitten näppäilin vielä kuvia Järvenpäästä ja kehittelin filmin.

Tuo sihtaaminen ei ole Holgalla kovin tarkkaa, varsinkaan kun kohde on lähellä ja käytössä on 6x4,5 maski (pohdinnan alla muuten tähtäyssysteemin kehittely). Muutamassa kuvassa kohde onneksi osui siihen linssin keskellä olevaan terävään kohtaankin, laitoin tuohon alle muutaman niistä. Samalla selvisi, että Holgan uudet mailateippitiivisteet toimivat, joten enää ei tarvi teipata joka kerta kameraa umpeen. Vähän mietin etukäteen, pysyvätkö kameran onnettomat takakannen lukot kiinni ilman teippiä, mutta ei hätää vaikka olisivat auenneetkin, tiivisteet on nimittäin sen verran tiukat että melkein piti hakea muuvireisseli avuksi kun otin filmin pois.

Lisäys: vähänkö muuten ottaa päähän tuossa viimesessä tuo valkoinen auto... prkl. Olispa tullut pidettyä kuvatessa silmät auki.


2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Porraskuva on ihan ehdoton. Tosi hieno suorastaan!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno setti kokonaisuudessaan