perjantai 28. syyskuuta 2007

Salamia, kiitos!

Eilen illalla vedostussähläyksen lopetettuani ajattelin vielä kehitellä yhden filmin, vaikka meinasin nukahtaa jo seisaalleni -> huono idea. No kun sitten olin aikani manaillut pimeässä vessassa ja saanut filmin survottua spiraalille (kehitystankkia sulkiessani en tosin ollut ihan varma oliko spiraalilla filmi vai taustapaperi), kehittelin sen Rodinalissa pikana, 7 minuuttia ja jätin kuivumaan yöksi.

Aamulla skannasin negat ja hop, Holgan salamaviritys toimii! Sillä kameran omalla salamalla ei oikeasti tehnyt yhtään mitään, mutta tuo ulkoinen on kyllä aivan tarpeeksi tehokas. En taida tuota Holgan aukkoa modata yhtään suuremmaksi enää, tuo f/10 riittää sisällä tuon salaman kanssa ja on just hyvä ulos pilvisellä säällä ilman salamaa. Ja jos on kirkas päivä, nokalle voi laittaa ND8-suotimen tai punasuotimen, joka sekin himmentänee n. 3 aukkoa. Tosin siihen alunperin hyödyttömään aukon säätövipuun vois asentaa vaikka aukon f/16, jolloin olis taas yksi vaihtoehto lisää...

Tässä vielä pari salamikuvaa Holgafilmiltä, kuva Fenderistä sekä omakuva jakautuneesta persoonallisuudestani sielun paskaisen peilin kautta... Molemmissa salama heijastettu katon kautta, toimii!

Ensi viikkoon, moi!

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Hieno viritys ja hyvin toimii! Tottavie, tossa on modauksen iloa :D

Anonyymi kirjoitti...

Saateri että on modaukset nassahtanu kohalleen. Lisää näitä.