perjantai 21. syyskuuta 2007

Holga salamilla

Tuo mun Holgahan on siis mallia GCFN, mikä tarkoittaa, että siinä on lasilinssi ja salama, jossa on kirkkaan lisäksi kolme värisuodinta. Harvoin käytän salamaa missään, mutta sen verran olen sitä testannut että huomasin sen melko tehottomaksi. Aloinpa siis miettiä, kuinka tuon kirpparilta löytämäni Metzin salaman saisi kiinni Holgaan.

Holgassa tuo salaman laukaisu on yksinkertanen juttu: suljinlevy kun pyörähtää, kaksi johtoa yhdistyvät toisiinsa ja salama välähtää. Joten kolvasin pari uutta piuhaa sulkimeen ja vedin ne ulos, nyt on Holgassa synkkapaikka. Pientä hienosäätöä vielä, niin ei tarvi teippailla enää piuhoja kiinni salamaan. Savosta on jo tulossakin synkkajohdon liitin, jonka tuohon voisi laittaa.

Seuraava mietittävä rojekti on vaakakuvauskahva 6x4,5-kuville...

Edit: vaihdoin kuvan, tuossa on nyt viimeisin versio. Laitoin väliaikaisesti rca-liittimet kameraan ja salaman johdon päähän, noita audiokaapeleita kun on nurkissa ihan riittävästi...



3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Kätevä kaveri :D. Toi on aitoo kohkaamista!

Hannu kirjoitti...

Lopputulos on ihan onnistunut, mutta oli vähän säätämistä, kun mun perintökolvi on tod.näk. jostain 70-luvulta... Tänään ostin uuden.

Anonyymi kirjoitti...

Kahvajuttua odotellessa