torstai 21. elokuuta 2008

Holgalla vaihteeksi

Tänään näppäilin pitkästä aikaa rullallisen kuvia Holgalla. Vaihdoin 6x6-maskin siihen, joten 12 neliökuvaa tuli räpsittyä. Sen verran oli kirkasta keskipäivän auringossa, että laitoin linssin nokalle punaisen suotimen.

Huomasin, että muistiinpanot liittyen kehityksiin yms. harrasteisiin tuppaavat hukkumaan, joten laitanpa tänne yhtä hyvin itselleni kuin kaikille muillekin muistiin tuon reseptin, jolla nyt filmin kehitin. Eli T-max-kehitettä, liuos 1+33, alkuun 2 minuuttia kääntelyä, kopautukset ja purkki seisomaan kahdeksi tunniksi, sitten keskeytys, kiinnitys ja huuhtelu ihan normaalisti. Ainakin T-max 400 ja Tri-X 400 (tämä filmi) tuntuvat tällä reseptillä onnistuvan.

Tuo T-max Developer on uudelleenkäytettävää, joten olen tuolla laimealla seoksellakin kehittänyt muistaakseni ainakin viisi kino-/rullafilmiä onnistunein tuloksin, saattaa mennä enemmänkin. Eli taloudellista on, verrattuna normaaliseokseen (1+4). Itse en tokikaan ole lilluttelumetodia keksaissut, vaan kaiken TÄRKEÄN tiedon lähteestä, Holgarocksdotcomista, sen löysin. Muistaakseni T-max-lilluttelu oli Poopyn idea. Eli kiitosta sinne suuntaan!

Tässäpä muutama kuva filmiltä, skannasin väreissä vaikka ovatkin mustavalkokuvia.

Ei kommentteja: